Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutti JYVSECTEC on kehittänyt kehittyneen kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutusympäristön, jossa toteutetaan mm. Suomen merkittävimmät kyberturvallisuusharjoitukset. Nodeon kehittää yhteistyössä JYVSECTEC:n kanssa ympäristöä, jotta siellä voidaan simuloida myös automaatioympäristöihin liittyviä kyberturvallisuustilanteita.

JYVSECTEC:n RGCE kyberturvallisuusympäristö (Realistic Global Cyber Environment) on erittäin kehittynyt Internetiä ja sen todellisia rakenteita ja palveluja simuloiva ympäristö sisältäen mm. Internetin ydinpalvelut (julkiset IP-osoitteet, nimi- ja aikapalvelut, sertifikaatti-infrastruktuurin, operaattorien väliset yhdysliikennepisteet), organisaatioiden sisäverkot, pilvi- ja konesalipalvelut, web-palvelut, sosiaalisen median, verkkopankit, elektronisen valuutan sekä kyberturvaharjoituksissa erittäin tärkeän verkkoliikenteen generointimahdollisuuden tuottaen ympäristöön realistista käyttäjä- ja häiriöliikennettä.

  • Kyberturvallisuus
  • Älykäs liikenne
  • Teollinen internet
  • Tunnelijärjestelmät
  • SCADA-ratkaisut
  • PLC-ratkaisut
Timo Majala

Haluatko lisätietoja?

Timo Majala

Kuvituskuva

Nodeonin toteuttama Helsinki-Tallinna -tunnelin simulaatio esitteillä kyberturvallisuusmessuilla JYVSECTEC:n messuosastolla.

JYVSECTEC ETSI KUMPPANIA KYBERTURVALLISUUSYMPÄRISTÖN AUTOMAATIOSIMULAATIOIDEN TOTEUTTAJAKSI

JYVSECTEC aloitti vuonna 2016 etsimään kumppania kyberturvallisuusympäristön kehitystyötä varten, jossa tarkoitus oli pystyä rakentamaan ympäristöön automaatiojärjestelmäsimulaatio, joka voidaan liittää osaksi tulevia JYVSECTEC:n järjestämiä kyberturvallisuusharjoituksia.

Nodeonin monipuolinen kokemus sekä automaatiojärjestelmien toteuttamisesta että laaja-alainen ICT-osaaminen ohjelmistojen, tietoliikenteen ja tietoturvan osalta vakuutti JYVSECTEC:n valitsemaan Nodeonin kumppanikseen tässä hankkeessa.

Kehitystyön tuloksena RGCE-ympäristöön toteutettiin aidoilla automaatiojärjestelmien SCADA-tuotteilla ja PLC-laitteilla tunnelin liikenteenhallinta- ja sähkönjakelujärjestelmän simulaatio, jonka avulla voidaan mallintaa järjestelmiin liittyviä uhkia sekä evaluoida organisaatioiden kyvykkyyksiä vakavissa kyberuhkatilanteissa. Järjestelmää on käytetty ahkerasti osana isojen suomalaisten organisaatioiden kyberturvallisuusharjoituksia, joissa voidaan esimerkiksi simuloida tunneli-infrakohteen sidoksia muuhun kansalliseen kriittisen infrastruktuuriin, kuten valtakunnalliseen sähkönjakeluverkkoon.

Tutustu referenssiin liittyvään palveluumme.

Jaa LinkedIniin Jaa Twitteriin

Back to top