Huvipuisto noudattelee yhtäältä kaupan alan, toisaalta tapahtumanjärjestämisen lainalaisuuksia. Niin tai näin, Nodeonin analyysi tuottaa tarkkaa tietoa huvipuiston asiakkaista.

Vuonna 1975 avattu Särkänniemi on Suomen toiseksi suurin huvipuisto ja merkittävä matkailukohde. Kesäkaudella se houkuttelee luokseen yli puoli miljoonaa kävijää.

Esimerkiksi vuonna 2015 puistossa vieraili kesäkaudella 554 000 ja koko vuoden aikana 638 000 asiakasta. Särkänniemeen suuntautuva matkailu tuo Tampereelle vuosittain 70 miljoonaa euroa sekä 220 000 majoitusvuorokautta. Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä Särkänniemi on valittu monena vuonna Suomen parhaaksi vapaa-ajankeskukseksi.

  • Asiakasanalytiikka
  • kävijätutkimukset
  • Lähtöalueanalyysit
  • toistuvuus- ja viipymäanalyysit
Timo Majala

Haluatko lisätietoja?

Timo Majala

Kuvituskuva

Asiakas saa Nodeonin analytiikan avulla kiinnostavaa asiakkaiden lähtöalueisiin liittyvää tietoa.

LÄHTÖALUEIDEN TARKKAA PROFILOINTIA

Nodeonin liikennevirtojen analysointi yhdistelee tietoja monista eri lähteistä. Traficomin ajoneuvorekisteritietokannan sisältämillä tiedoilla tuotetaan kävijäliikenteen analysointi lähtöalueiden, käyntien toistuvuuden ja viipymien osalta. Toki ajoneuvotkin tulevat samalla monipuolisesti luokitelluksi (sähköautojen määrä, päästöarvot, merkit, mallit jne.)

Kun saatuihin analyyseihin yhdistetään vielä Väestörekisterikeskuksen tiedot, on tuloksena analyysi, joka kertoo asiakasvirtojen lähtöalueisiin liittyvää tarkkaa faktaa kävijöiden keski-iästä, lapsien lukumäärästä per talous, koulutuksesta, keskituloista ja niin edelleen.

Analyysit tarjoavat erinomaisen pohjan toiminnan kehittämiseen Särkänniemessä. Kehityshankkeiden jälkeen mittauksia on mahdollista uusia, jolloin nähdään tarkasti mitä vaikutuksia kehityshankkeilla on ollut.

HENKILÖTIEDOT PYSYVÄT SALASSA

Särkänniemi saa mittausten avulla monipuolista uutta tietoa asiakkaistaan, mutta silti projektissa oli tärkeää, että analyysit eivät aiheuta ongelmia henkilötietosuojaan liittyen. Tämä asia toteutuu Nodeonin liikennevirtojen analysoinnissa.

Asiakkaalle ei luovuteta mittausten yhteydessä mitään henkilötietoja. Ei nimiä, katuosoitteita tai ajoneuvojen rekisteritunnuksia. Postinumerot ovat syvin taso, joita asiakas saa käyttöönsä.

Henkilötietosuora onkin otettu Nodeonilla vakavasti ja tuotteen kehityksen yhdeksi lähtökohdaksi. Asiakkaan on helppo ostaa mittauksia, kun asiakkaalle ei synny henkilötietorekisteriä ja Nodeon on sopinut kaikki henkilötietosuojaan liittyvät asiat jo valmiiksi Traficomin kanssa.

Tutustu referenssiin liittyvään palveluumme.

Jaa LinkedIniin Jaa Twitteriin

Back to top