Mistä liikenne tulee, kuinka suuri osa käyttäjistä on paikallisia, paljonko alueella liikkuu raskasta liikennettä? Liikennevirran analysointi apuna Jyväskylän Hippoksen tulevaisuuden suunnittelussa.

Raviradasta alkunsa saanut Jyväskylän Hippos on tätä nykyä maamme merkittävimpiä liikunnan ja huippu-urheilun keskittymiä. Se kokoaa monipuolisesti liikunnan ja kilpaurheilun toimijoita siipiensä suojaan. Alueella toimivat muun muassa Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU sekä Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta, joka on Suomen ainoa yliopistotasoinen liikuntatieteiden koulutusyksikkö.

Jyväskylä kehittää Hippoksen aluetta myös edelleen. Parhaillaan käynnissä olevan Hippos2020-hankkeen tavoitteena on luoda alueesta Pohjoismaiden merkittävin liikunnan ja hyvinvoinnin keskus. Projektin aikana muun muassa lähes kaikki alueen kiinteistöt ja rakenteet uudistetaan.

  • Alueellinen kehittäminen
  • Lähtöalueanalyysi
  • läpiajoliikenneanalyysi
  • toistuvuusanalyysi
Timo Majala

Haluatko lisätietoja?

Timo Majala

Kuvituskuva

Siirreltävän mittauspisteen asennus käynnissä Hippoksella.

ARVOKASTA TIETOA ALUESUUNNITTELUN TUEKSI

Nodeon toteutti Jyväskylän kaupungille liikennevirran analysointipalvelun alueellisen suunnittelun tueksi. Selvitysten kohteena oli alueen nykyinen käyttö:

aamuruuhkat, lähtöalueet ja tapahtumien (kuten JyP:n pelien) aikaiset liikennemäärät.

Selvityksen tavoitteena on saada uutta tietoa ja ymmärrystä alueen liikennevirroista sen käytön ja liikennejärjestelyjen kehittämiseksi.

Analyysi kertoo muun muassa sen, mistä alueen liikenne on peräisin, mikä on liikenteen toistuvuus sekä paljonko alueella liikkuu pakettiautoja ja raskasta liikennettä.

Samalla muissa alueellisen kehittämisen hankkeissa voidaan selvittää muun muassa läpiajoliikenteen määrä ja sen ympäristövaikutukset.

Lue lisää: hippos2020.fi

Tutustu referenssiin liittyvään palveluumme.

Jaa LinkedIniin Jaa Twitteriin

Back to top