Liityntäpysäköintialueilla on yhä tärkeämpi rooli pääkaupunkiseudun liikenteen hallinnassa. Tärkeää olisi myös tietää, mistä pysäköintialueiden käyttäjät tulevat. Ja se tieto on saatavissa.

Liityntäpysäköinti on joukkoliikenteen asiakkaille tarkoitettu pysäköintiä. Sen avulla voidaan vähentää kaupunkien sisääntuloväylien ja kaupunkikeskustojen ruuhkautumista sekä jopa houkutella uusia joukkoliikenteen käyttäjiä seudun uloimmista osista.

Tästä asetelmasta pääsi myös Nodeon kantamaan kortensa kekoon paljon puhutussa Länsimetro-projektissa.

Länsimetron liityntäpysäkkejä on 14 kunnan alueella. Liityntäpysäköintiin varatut alueet sijaitsevat joukkoliikenteen asemien ja pysäkkien lähellä. Auton tai pyörän voi jättää parkkiin, ja parkista voi jatkaa matkaa joukkoliikennevälineellä. Autojen liityntäpysäköinti on tarkoitettu työpäivän mittaiseen pysäköintiin, ja suurimmassa osassa pysäköintialueita pysäköinnin aikarajoitus on 12 tai 24 tuntia.

  • ANPR
  • Lähtöalueanalyysi
  • Liityntäpysäköintialueiden käyttäjäanalyysit
  • toistuvuusanalyysi
  • Julkinen data
Timo Majala

Haluatko lisätietoja?

Timo Majala

Kuvituskuva

Yhden viikon mittaisella liityntäpysäköintialueiden mittauksella saadaan selville myös viikon sisäinen toistuvuus.

PAREMPI YMMÄRRYS LIITYNTÄPYSÄKÖINTIALUEIDEN KÄYTTÄJISTÄ

Nodeon selvitti liikennevirtojen analysointipalvelun avulla kiinnostavia tietoja Espoon kaupungille Länsimetron liityntäpysäköintialueiden käytöstä Matinkylässä ja Tapiolassa.

Nodeonin rekisterintunnistuskameroita ja Traficomin ajoneuvorekisteritietokannan tietoja yhdistävän mittausratkaisun avulla voidaan perinteisten täyttöaikojen ja -asteiden lisäksi pureutua tarkemmin pysäköintialueiden käyttäjien profilointiin. Yksi tärkeimmistä asioista on ymmärtää, minkä alueiden asukkaat käyttävät pysäköintialueita ja mikä on käytön toistuvuus.

Käyttäjien kannalta mittaaminen on turvallista. Tämäkään ratkaisu ei vaaranna autoilijoiden yksilönsuojaa, sillä kävijävirrasta ei selvitetä henkilötietoja. Ainoastaan postinumeroalueet, joihin ajoneuvot on rekisteröity.

Tutustu referenssiin liittyvään palveluumme.

Jaa LinkedIniin Jaa Twitteriin

Back to top