Lempäälän Ideapark vetää puoleensa jopa 7 miljoonaa kävijää vuosittain, ja 99 % heistä saapuu paikalle autolla. Nodeon toteutti liikennevirta-analyysin Lempäälän Ideaparkille kevättalvesta 2019.

Nodeonin Liikenteen mittaus ja Asiakasanalytiikka tuotti tietoa siitä, mistä asiakkaat (ajoneuvot, postinumeroalue-tarkkuus) tulevat, kuinka kauan viipyvät, kuinka usein käyvät ja niin edelleen. Toisin sanoen varsin arvokasta tietoa mm. markkinoinnin kohdentamiseen ja vaikuttavuuden seurantaan, sekä yleisemmin Ideaparkin kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

Liikennettä mitattiin ja analysoitiin viikko ennen hiihtolomakautta (ns. normiviikko) sekä kolme peräkkäistä hiihtolomaviikkoa.

Ideaparkin kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola on erittäin tyytyväinen työn tuloksiin.

– Lopputulos ylitti odotukset. Saimme selkeästi syvempää asiakastietoa ja vielä lisäksi syvempää analytiikkaa valmiiksi juuri meidän tarpeisiimme pureskeltuna. Tutkimukset vahvistivat omia havaintojamme, mutta tuottivat myös uutta, yllättävääkin tietoa asiakaskäyttäytymisestä, Vainiola sanoo.

  • Asiakasanalytiikka
  • kävijätutkimukset
  • Lähtöalueanalyysit
  • toistuvuus- ja viipymäanalyysit
  • markkinoinnin kohdistaminen
  • asiakaskäyttäytymisen seuranta
Timo Majala

Haluatko lisätietoja?

Timo Majala

Kuvituskuva

Ideapark tutki erityisesti talvilomakauden 2019 aiheuttamia muutoksia asiakasvirtoihin.

Nodeonilla osataan kuunnella asiakasta

Projektin myötä heräsi lisäksi paljon hyviä ideoita siitä, miten tuotetta/palvelua voitaisiin jatkossa entisestään kehittää. Molempien osapuolten tahtotila on jatkaa yhteistyötä kiinteillä mittauksilla kesän 2019 aikana. Selvitystyö ja valmistelut aloitettiin heti.

Kiitosta Vainiolalta antaa tulosten lisäksi myös koko projektin juoksutuksesta, ensikontaktista alkaen.

– Minulla ei ollut mitään aiempaa tietoa Nodeonista, mutta tämä on ollut paras projekti, missä olen koskaan ollut mukana. Suosittelen ehdottomasti Nodeonia kaikille, kenellä tämän suuntaisia tarpeita on. Ja olemme myös sopineet jatkavamme yhteistyötä edelleen.

– Koko prosessi sujui oikein mallikkaasti, ensikontaktista alkaen. Nodeonin myyntijohtaja otti yhteyttä, ja oli äärimmäisen taitava myyntimies. Olen tunnetusti hieman hankala saada palaveriin, mutta hän vakuutti minut heti, Vainiola nauraa.

– Siellä osataan kuunnella asiakasta, todella. Saan kymmeniä puheluita päivässä, ja voin sanoa, että 90 prosentilla firmoista se taito puuttuu. Yhteydenpito molempien Nodeonin yhteyshenkilöiden kanssa oli äärimmäisen helppoa, tehokasta ja molemmat menivät aina suoraan asiaan.

Tutustu referenssiin liittyvään palveluumme.

Jaa LinkedIniin Jaa Twitteriin

Back to top