Jääkiekko on epäilemättä suomalaisille rakkain ja eniten intohimoja synnyttävä joukkueurheilu. Erityisesti tämä näkyy kaupunkien katukuvassa keväisin, kun Suomen kansa kerääntyy kahden viikon ajaksi kaupunkien keskustoihin seuraamaan Leijonien taistelua vuosittaisissa jääkiekon MM-kisoissa.

Suomen jääkiekkoliiton tehtävänä on kehittää suomalaista jääkiekkoilua kaikilla sen eri tasoilla, kuten parantaa seurojen toimintaedellytyksiä ja sitä kautta harrastus- ja harjoitusmahdollisuuksia sekä aktivoida vanhempia ja muita sidosryhmiä vapaaehtoistoimintaan. Kaiken tämän ruohonjuuritason työn yhtenä tavoitteena on nostaa suomalainen jääkiekko tasoltaan maailman parhaaksi, mutta myös synnyttää lisäarvoa jokaisen lajin parissa toimivan elämään.

VALTAVA MÄÄRÄ HALLITTAVAA TIETOA

Lajin kehittämisen lisäksi yksi Suomen jääkiekkoliiton haasteellisista vastuista on hallinnoida kaikkea lajiin liittyvää tietoa. Jääkiekkoliiton vastuulla tiedon hallinnointiin liittyen on muun muassa seura- ja joukkuerekisterit, pelaajatiedot, kaikkien sarjatasojen otteluohjelmat (pois lukien SM-liiga), erotuomaritiedot, ottelutulokset sekä tilastoida kaikkien otteluluiden sisäiset tapahtumat. Kaiken tiedon tilastoinnin lisäksi ottelutiedot jaetaan Suomen eri medioille lähes reaaliajassa.

  • Ohjelmistojen kehityspalvelut
  • Big data
  • Hajautettu tiedonkeruu
  • Mediarajapinnat
Jarno Kallio

Haluatko lisätietoja?

Jarno Kallio

Kuvituskuva

Yksi jääkiekkoliiton haastavista vastuista on hallinnoida kaikkea lajiin liittyvää tietoa.

NODEON TIEDON TUOTTAMISEN JA HALLINNOIMISEN APUNA

Nodeon on toteuttanut Suomen jääkiekkoliitolle web-pohjaisen tilastointi- ja tulospalvelujärjestelmän arkkitehtuurisuunnittelusta sen toteutukseen saakka. Järjestelmän avulla hallitaan kaikki yllä mainittu tieto, tilastoidaan kaikki jääkiekkoliiton alaiset ottelut ja välitetään tiedot otteluista kaikkiin Suomen tärkeimpiin medioihin.

Järjestelmä on otettu käyttöön jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa kaudella 2013–2014. Kaudella 2014–2015 järjestelmä otettiin käyttöön myös SM-liigan tilastoinnin ja tulospalvelun toteuttamiseen. Jääkiekon lisäksi järjestelmää käytetään myös Salibandyliiton alaisten otteluiden hallinnointiin. Järjestelmän avulla hallinnoidaan vuosittain merkittävä määrä tietoa ja tapahtumia. Järjestelmä käsittelee lähes 100 miljoonaa tilastointiin ja tulospalveluun liittyvää tietokantatransaktiota vuosittain.

Jaa LinkedIniin Jaa Twitteriin

Back to top