Olen aina ollut aika huoleton sen suhteen, että riittävätkö taitoni tai pystynkö johonkin. Olenhan insinööri. Toisaalta otan aika vakavasti sen, että mikään projekti, johon osallistun, ei jäisi ainakaan minun vastuualueesta kiinni. Samalla on kuitenkin hyvä ymmärtää, että virheistä oppii ja asiantuntijaksi ei taideta loppujen tulla muuten kuin tekemällä lähes kaikki mahdolliset virheet.

Pidän yleisesti kaiken tutkimisesta kylmällä rationaalisuudella ja henkevällä uteliaisuudella. Eikä uutta opiskellessa haittaa, vaikka välillä tulisi tehtyä jotain turhaakin. Tekeminen on nimittäin mielestäni paras tapa sisäistää asiat. Teknologia-ala etenee kovaa vauhtia ja aidosti mukana pysyminen vaatii mielestäni muutakin kuin artikkeleiden lukua. Sitä paitsi innostuneen puuhailun lopputuloksena on syntynyt aika ajoin jotain hyödyllistäkin.

Opiskelu- ja työuraani on aina leimannut voimakas eteenpäin pyrkimisen tarve. Matka on jatkuvasti kohti uuden oppimista ja sitä myötä kohti haasteellisempia tehtäviä. Insinööriksi valmistumisen jälkeen ensimmäiset kymmenen vuotta kuluivat monipuolisissa projekteissa pienistä protohankkeista isoihin automaatiojärjestelmien kokonaistoimituksiin mm. paperi- ja selluteollisuuden toimialalla ympäri maailman. Nuorta insinööriä koulittiin. Vuosien varrella kokemusta kertyi kokonaisvaltaisesti kaikilta projektitoiminnan osa-alueilta perussuunnittelusta asennusvalvontaan. Erityisenä vahvuusalueena on kuitenkin koko ajan pysynyt ohjelmistokehitys ja käyttöönottotehtävät. Kun käytännön työkokemusta oli kertynyt roimasti, niin taas iski innostus oppia uutta myös teoriatasolla. Oli lähdettävä opiskelemaan töiden ohessa ylempää AMK-tutkintoa.

Pitkän teollisuuden parissa toimimisen jälkeen polku johti yllättäen kriittisen infrastruktuurin pariin Nodeonille. Nodeonilla työtehtävät ovat vaihdelleet asiantuntijan ja projektipäällikön välillä älyliikenteen ja teollisen internetin hankkeissa. Erityisesti projektipäällikön tehtävät ovat yleistyneet kokemuksen nopeasti karttuessa älyliikenteen alueelta. Täällä saa olla mukana haastavissa ja mielenkiintoisissa projekteissa alalla, joka on yksi nopeimmin kehittyvistä teollisen internetin toimialoista.

Terveisin Insinööri… enää muutaman virheen päässä mm. kaiken tietämisestä.

Back to top