Koko ikäni olen lähes pakkomielteisesti tahtonut tietää, mitä tietotekniikan konepellin alla tapahtuu, sekä miten sen saisi tapahtumaan tehokkaammin. Tämän takia kävinkin jo lapsena uteliaisuuttani selvittämässä, mitä kaikkea DOS:n komentotulkista voi tehdä. Oppia ikä kaikki: sieltä voi eskari-ikäinen muun muassa totaalisesti sotkea tietokoneen. Seuraava uhri olikin pari vuotta myöhemmin kodin nettiyhteys, kun olin selvittänyt, miten ensimmäiseen modeemiimme pääsee kirjautumaan; kyllähän sitä jotenkin piti saada lisäpotkua nettipelaamiseen!

Minulle onkin tärkeä tietää, miksi asioita tehdään niin kuin tehdään ja miten niitä voisi tehdä paremmin. Itseeni peilaten olen myös oppinut tietoturvan tärkeyden ja sovellan sitä ihan kaikessa, tinkimättä palvelun laadusta. Oikein tehty tietoturvan kovennus ei tunnu loppukäyttäjälle juuri missään, eikä tee muiden töistä turhan vaikeaa.

Sujuva tiimityöskentely on minusta kaiken A ja O. Vain muita kuuntelemalla voi tietää, miten voi parhaiten olla avuksi ja täten päästä parempaan lopputulokseen hyödyntäen kaikkien vahvuuksia ja olemalla tukena heikkouksissa – kenestäkään ei ole ihan kaikkeen. Aina pitää pystyä pallottelemaan ideoilla ja esittämään omastakin mielestä tyhmiäkin kysymyksiä, tietämättä perusasioita ei voi saada laajempaa kokonaiskäsitystä. Keskeistä on myös uskaltaa ilmaista itseään, jos epäilee projektin nykyistä suuntaa. Virheistäkin oppii paremmin, kun yhdessä puidaan, miten asiat olisi voinut tehdä paremmin. Tiimityöskentelyssä jään totta kai murtaa anteeksipyytämättömän huono vitsi.

Perimmältäni olen tietoliikennesuunnittelija, mutta samalla uteliaisuuteni myötä olen luonnollisesti muotoutunut hieman jokapaikanhöyläksi. Vapaa-ajallani olen suunnitellut ja implementoinut verkkosivuja, kodin automaatio- ja tietoverkkoratkaisuja, pienimuotoisia koodausprojekteja, ylläpitänyt web- ja pelipalvelimia, kastellut kukkia ja auttanut muutossa… Mitä näitä nyt löytyykään. Laaja-alaista osaamistani hyödynnänkin mielelläni muiden auttamiseen niin työpaikalla kuin vapaa-ajallakin, sillä muiden hyöty on minun iloni!

Mikään ei ole elämää vakavampi asia, mutta onneksi sen saa valita ihan itse. Tehdään siis rohkeasti, mutta rennosti yhteistyötä ja mennään yhdessä kohti parempaa lopputulosta!

Back to top