Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutti JYVSECTEC on kehittänyt kehittyneen kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutusympäristön, jossa toteutetaan mm. Suomen merkittävimmät kyberturvallisuusharjoitukset. Nodeon kehittää yhteistyössä JYVSECTEC:n kanssa ympäristöä, jotta siellä voidaan simuloida myös automaatioympäristöihin liittyviä kyberturvallisuustilanteita.

JYVSECTEC:n RGCE kyberturvallisuusympäristö (Realistic Global Cyber Environment) on erittäin kehittynyt Internetiä ja sen todellisia rakenteita ja palveluja simuloiva ympäristö sisältäen mm. Internetin ydinpalvelut (julkiset IP-osoitteet, nimi- ja aikapalvelut, sertifikaatti-infrastruktuurin, operaattorien väliset yhdysliikennepisteet), organisaatioiden sisäverkot, pilvi- ja konesalipalvelut, web-palvelut, sosiaalisen median, verkkopankit, elektronisen valuutan sekä kyberturvaharjoituksissa erittäin tärkeän verkkoliikenteen generointimahdollisuuden tuottaen ympäristöön realistista käyttäjä- ja häiriöliikennettä.

Kuvituskuva

Nodeonin toteuttama Helsinki-Tallinna -tunnelin simulaatio esitteillä kyberturvallisuusmessuilla JYVSECTEC:n messuosastolla.

  • Kyberturvallisuus
  • Älykäs liikenne
  • Teollinen internet
  • Tunnelijärjestelmät
  • SCADA-ratkaisut
  • PLC-ratkaisut
Timo Majala

Haluatko lisätietoja?

Timo Majala

JYVSECTEC ETSI KUMPPANIA KYBERTURVALLISUUSYMPÄRISTÖN AUTOMAATIOSIMULAATIOIDEN TOTEUTTAJAKSI

JYVSECTEC aloitti vuonna 2016 etsimään kumppania kyberturvallisuusympäristön kehitystyötä varten, jossa tarkoitus oli pystyä rakentamaan ympäristöön automaatiojärjestelmäsimulaatio, joka voidaan liittää osaksi tulevia JYVSECTEC:n järjestämiä kyberturvallisuusharjoituksia.

Nodeonin monipuolinen kokemus sekä automaatiojärjestelmien toteuttamisesta että laaja-alainen ICT-osaaminen ohjelmistojen, tietoliikenteen ja tietoturvan osalta vakuutti JYVSECTEC:n valitsemaan Nodeonin kumppanikseen tässä hankkeessa.

Kehitystyön tuloksena RGCE-ympäristöön toteutettiin aidoilla automaatiojärjestelmien SCADA-tuotteilla ja PLC-laitteilla tunnelin liikenteenhallinta- ja sähkönjakelujärjestelmän simulaatio, jonka avulla voidaan mallintaa järjestelmiin liittyviä uhkia sekä evaluoida organisaatioiden kyvykkyyksiä vakavissa kyberuhkatilanteissa. Järjestelmää on käytetty ahkerasti osana isojen suomalaisten organisaatioiden kyberturvallisuusharjoituksia, joissa voidaan esimerkiksi simuloida tunneli-infrakohteen sidoksia muuhun kansalliseen kriittisen infrastruktuuriin, kuten valtakunnalliseen sähkönjakeluverkkoon.

Tutustu referenssiin liittyvään palveluumme.

Jaa LinkedIniin Jaa Twitteriin

Back to top