Ahkeran sekä periksi antamattoman luonteeni myötä haastavatkin ongelmat ratkeavat sujuvasti hymy huulilla. Usein monilla tulee vastaan luontaisena tarpeena saada suoraan vain vastauksia ongelmiin, jonka kohdatessani yritän aina tilanteen mukaan kääntää asian päälaelleen; opetetaan muutkin sisäistämään ratkaisun avaimet. Välillä asetelma toki kääntyy toisin päin, jolloin saan itse uusia näkökulmia muiden havainnoista. Näihin näkökulmiin kiteytyy mielestäni tiimityöskentelyn hyödyt.

Olen pohtinut jo nuorena, miten esineet toimivat käytännössä vahvistimesta virveliin tai miten tehtailla on ylipäätään mahdollista luoda niin pienistä komponenteista niin isoja kokonaisuuksia. Lisäksi omien sukulaisten teknisten ongelmien ratkaisut ovat kulkeneet mukanani jo kouluajoista lähtien. Eräänlaista asiakaspalvelua sekin. Tämän myötä luontainen kiinnostukseni onkin ollut vahva projektimaisiin tehtäviin sekä kenttä- että toimisto-olosuhteissa.

Koulutukseni alkoivat sähkövoimatekniikasta, josta lähdin luontaisesti suuntautumaan automaatiotekniikan maailmaan. Työelämässä olenkin saanut vahvasti yhdistellä molempia alueita, sähkö- ja automaatiotekniikka, mutta myös tietoliikenne- ja turvajärjestelmät ovat olleet vahvasti läsnä. Työuran alun pienkohteet ja teollisuuden asennustehtävät ovat muuttuneet suunnittelu-, käyttöönotto- ja ylläpitotehtäviksi laivateollisuuden, erinäisten kiinteistöjen sekä erityisesti viime aikoina älykkään tieliikenneinfran parissa.

Vapaa-aikana rentoudun usein kevyempien projektien parissa, kuten esimerkiksi auton purkamisen tai muiden erinäisten remppahommien merkeissä, elektronisten vehkeiden konffaamista unohtamatta. Myös monenlaiset sähkö- ja automaatiohommat ovat kiinnostuksen kohteena vapaalla ollessakin.

Asioiden kokonaisvaltainen ymmärrys ja sen oivalluttaminen muille on aina ollut yksi vahvuuksistani, jonka avulla pystytään paremmin luomaan itse tulevaisuutta ennustamisen sijaan. Epämääräinen ymmärrys jääköön siis jatkossa unholaan!

Back to top