Nodeon osallistui jälleen WIMMA Labiin

HR & Development Managerimme Suvi osallistui jälleen JAMKin WIMMA Labiin Nodeonin yritysedustajana. WimmaLab on projektimuotoinen kurssi, joka kokoaa niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin IT-erikoistumisalan opiskelijoita projektien parissa työskenteleviksi ryhmiksi.

Nodeon on ollut lukuisina vuosina mukana WIMMA Labissa erilaisissa rooleissa ja tänä vuonna järjestimmekin opiskelijoille heidän toivomansa CV- ja työnhakuworkshopin. Workshopissa käytiin läpi muun muassa työnhaun dokumentteja, työhaastatteluun valmistautumista sekä LinkedInin käyttöä.

Nodeon on aktiivisesti mukana oppilaitosyhteistyössä eri korkeakoulujen kanssa, koska haluamme olla mukana edesauttamassa uraansa aloittavien matkaa kohti työelämää sekä olla mukana arvokkaassa vuoropuhelussa kasvavien asiantuntijoiden kanssa.

Tärkeä uusi rekrytointi: uusi markkinointipäällikkömme on aloittanut

Tärkeä uusi rekrytointi: uusi markkinointipäällikkömme on aloittanut

Monipuolinen markkinoinnin ammattilainen Tarja Poikonen on aloittanut ensimmäisenä markkinointipäällikkönämme.

Tarja ottaa vastuulleen Nodeonin markkinoinnin kokonaisvaltaisen toteuttamisen, kehittämisen ja johtamisen. Markkinointipäällikön rekrytointi on tärkeä seuraava askel Nodeonin hienon kasvutarinan polulla.

“Olen aiemmin työskennellyt niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla markkinointi- ja viestintätehtävissä. Monipuolinen taustani auttaakin paitsi ymmärtämään asiakkaitamme, mutta myöskin löytämään heitä parhaiten palvelevia markkinoinnin keinoja.”

Väylät ja liikenne 2023

Väylät ja liikenne 2023 käynnissä! Neljän vuoden tauon jälkeen innostus nähdä alan toimijoita ja käydä keskusteluja on kovaa. Järjestäjä ilmoitti, että yli 700 ilmoittautuneen osalta perujia oli alle 10!

Nodeonin ständillä liikennettä ja kiinnostavia keskusteluja on myös riittänyt. Etualalla luonnollisesti Nodeonin palvelut ja ratkaisut älykkään liikennejärjestelmän kehittämiseksi. Nodeonin matkassa mukana on myös mittausratkaisujen päämiesten edustajia Saksasta (smartmicro) sekä Ranskasta (Eco-Counter).

Eco-Counter ratkaisujen edustus osaksi Nodeonin toimintaa

Eco-Counter ratkaisujen edustus osaksi Nodeonin toimintaa

Eco-Counter laskentaratkaisujen edustus Suomessa siirtyi Nodeonille vuoden 2023 alussa.

Finn-Raj Oy:n liiketoiminta on siirtynyt osaksi Nodeonin toimintaa. Tässä yhteydessä Nodeon aloitti Eco-Counterin ratkaisujen ainoana edustajana Suomessa. @Eco-Counter ratkaisujen Suomen pitkäaikaisin asiantuntija Reijo Onikki on Nodeonin matkassa mukana vielä vuoden 2023 ajan.

Eco-Counter on aktiivisen liikenteen mittausratkaisujen globaali markkinajohtaja ja Suomessa heidän mittausratkaisujansa käyttää noin 40 kuntaa ja kaupunkia. Nodeonille tämä siirto on tärkeä osa maan johtavan mittausratkaisujen asiantuntijan strategiaa.

Näin ne tutkimushankkeet päättyvät

"The floor is yours." Kurkkua vähän kuivaa. Näin ne tutkimushankkeet aina loppuvat.

Nodeon oli mukana DIMECC Oy:n orkestroiman Sea4Value Smart Terminals -tutkimusprojektissa, jonka loppuseminaari pidettiin hienoissa tiloissa Turun Kakolassa. Paljon hienoja esityksiä minkälainen tulevaisuuden älykkään satamaterminaalin tulisi olla ja hengästyttävä määrä uusia tutkimus- ja kehitysnäkökulmia sekä yksityisen sektorin toimijoilta että tutkimusyhteisöiltä.

Merkille pantavaa tässäkin aiheessa on huomata, että on haasteellista päästä osakokonaisuuksien hallinnasta kohti kokonaisuuksien hallintaa. Toisaalta, jos nämä asiat olisivat helppoja, ne olisi ratkaistu jo.

Kiitos kaikille toimijoille yhteisestä hankkeesta!

JAMK Työpäivät!

Nodeon JAMKin Työpäivässä!

Nodeonin porukka on toista päivää viettämässä aikaa opiskelijoiden kanssa JAMKin Työpäivä-rekrytointitapahtumassa.

Eilen päästiin juttelemaan ohjelmisto-ja tietoliikenneosaajien kanssa, tänään tähyilemme erityisesti automaatio-ja sähköalan suunnitteluhommista kiinnostuneita. Meidät löytää Rajakadun ruokalan läheisyydestä, tulehan pyörähtämään!

Tunnelmallista joulunaikaa kaikille!

Nodeon toivottaa tunnelmallista joulunaikaa ja valoisaa alkavaa vuotta 2023 kaikille!

Vuosi on taas ollut tapahtumarikas, niin meillä kuin maailmalla. On aika varata hetki rentoutumiselle ja rauhoittumiselle, ja viettää loppuvuoden juhlaa itselle sopivalla tavalla. Kohta olemme jälleen valmiit vastaanottamaan seuraavan vuoden ja sen mukanaan tuomat uudet kasvun ja kehityksen askeleet!

Kuva on muisto Nodeonin joulupäivälliseltä upeassa Kuokkalan Kartanossa.

Kohta liikenne puhuu Suomessakin

Kohta liikenne puhuu Suomessakin

Ajoneuvojen kuljettajille tarjottavat uuden sukupolven opastus- ja varoitusjärjestelmät rynnistävät kohta Suomeenkin. Uuden sukupolven älykkäissä liikkumisen ratkaisuissa tienvarren laitteet ja ajoneuvot keskustelevat keskenään.

Suomessa ensimmäisenä uuden sukupolven ratkaisuja aloittavat testaamaan oikeassa liikenneympäristössä Tampereen kaupunki ja Fintraffic Tie Oy. Ensimmäisessä vaiheessa tavoitteena on välittää liikennevaloristeyksistä tietoa taustajärjestelmille. Nodeon kehittää Suomen kokeilujen aikana yrityksen Asgard-tuoteperhettä kohti uuden sukupolven liikkumisratkaisuja.

Käy tutustumassa alan kehitykseen ja asiantuntijoiden kommentteihin uusien järjestelmien kehityksessä.

Kevyitä askelia!

Nodeon toivottaa kevyitä askelia kaikille juoksijoille!

Viikonloppuna Jyväskylässä ja Lutakonaukiolla tapahtuu jälleen – tällä kertaa juoksun merkeissä. Finlandia Marathon-tapahtuma kerää Jyväsjärven ympärille sankoin joukoin juoksijoita harrastelijoista urheilijoihin. Reittinä on Suomen kauneimpana liikenneväykänä palkittu Jyväskylän Rantaraitti, jonka tuntumassa Nodeonin Jyväskylän toimistokin sijaitsee.

Juoksijoita löytyy meidänkin riveistämme, ja kesällä järjestimme myös oman juoksukoulun, jonka suunnitteli ja toteutti meidän kanssa paljon yhteistyötä tehnyt fysioterapeutti ja urheiluvalmentaja Emma. Liikunta ja liikkuminen on meille Nodeonilla monella tapaa merkityksellinen asia. Sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja ajatustyön tukemisessa että myös lasten ja nuorten urheiluharrastuksien tukemisen mielessä.

Katso kaikki

Back to top