Onnea 10-vuotiaalle Nodeonille!

Onnea 10-vuotiaalle Nodeonille!

Nodeon juhli 14.9.2023 10-vuotissyntymäpäiviään nodeonilaisten, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden voimin. Juhlissa herkuteltiin ravintola Figaron antimilla, maisteltiin viinejä wine tastingissa, fiilisteltiin DJ Frankin soittamaa lounge-musiikkia sekä juhlittiin railakkaasti Nodeonin oman bändin tahdittamana. Illalla myöskin kruunattiin päivän padel-turnauksen voittajat.

Kiitos kaikille mukana olleille, teitte juhlistamme ikimuistoisen!

VeloFinland 2023

VeloFinland 2023

Tervetuloa keskustelemaan aktiivisen liikkumisen mittaamisesta! Pyöräalan tapahtumassa VeloFinlandissa voi tavata 22.-23.9. Nodeonin edustaman Eco-Counterin ranskalaiset asiantuntijat Vincent BOUCICAUDin ja Laurent Guennocin sekä Nodeonin Timo Majalan.

Eco-Counter-laskentaratkaisujen avulla saadaan laajaa tilannekuvaa kaupunkialueiden pyöräilyn ja jalankulkemisen kehityksestä. Eco-Counter tarjoaa ratkaisuja pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden laskentaan sekä datan analysointiin ja sen pyrkimyksenä on tehdä maailmasta pyöräilijä- ja jalankulkijaystävällisempi. Nodeon on tehnyt Eco-Counterin tiimoilta yhteistyötä jo noin 50 kunnan ja kaupungin kanssa.

VeloFinland järjestetään Joensuun Sokos Hotel Kimmelissä 22.-23.9.2023. Lue lisää tapahtumasta osoitteesta https://lnkd.in/gPvG9Rz

Nodeon osallistui jälleen WIMMA Labiin

HR & Development Managerimme Suvi osallistui jälleen JAMKin WIMMA Labiin Nodeonin yritysedustajana. WimmaLab on projektimuotoinen kurssi, joka kokoaa niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin IT-erikoistumisalan opiskelijoita projektien parissa työskenteleviksi ryhmiksi.

Nodeon on ollut lukuisina vuosina mukana WIMMA Labissa erilaisissa rooleissa ja tänä vuonna järjestimmekin opiskelijoille heidän toivomansa CV- ja työnhakuworkshopin. Workshopissa käytiin läpi muun muassa työnhaun dokumentteja, työhaastatteluun valmistautumista sekä LinkedInin käyttöä.

Nodeon on aktiivisesti mukana oppilaitosyhteistyössä eri korkeakoulujen kanssa, koska haluamme olla mukana edesauttamassa uraansa aloittavien matkaa kohti työelämää sekä olla mukana arvokkaassa vuoropuhelussa kasvavien asiantuntijoiden kanssa.

Väylät ja liikenne 2023

Väylät ja liikenne 2023 käynnissä! Neljän vuoden tauon jälkeen innostus nähdä alan toimijoita ja käydä keskusteluja on kovaa. Järjestäjä ilmoitti, että yli 700 ilmoittautuneen osalta perujia oli alle 10!

Nodeonin ständillä liikennettä ja kiinnostavia keskusteluja on myös riittänyt. Etualalla luonnollisesti Nodeonin palvelut ja ratkaisut älykkään liikennejärjestelmän kehittämiseksi. Nodeonin matkassa mukana on myös mittausratkaisujen päämiesten edustajia Saksasta (smartmicro) sekä Ranskasta (Eco-Counter).

Eco-Counter ratkaisujen edustus osaksi Nodeonin toimintaa

Eco-Counter ratkaisujen edustus osaksi Nodeonin toimintaa

Eco-Counter laskentaratkaisujen edustus Suomessa siirtyi Nodeonille vuoden 2023 alussa.

Finn-Raj Oy:n liiketoiminta on siirtynyt osaksi Nodeonin toimintaa. Tässä yhteydessä Nodeon aloitti Eco-Counterin ratkaisujen ainoana edustajana Suomessa. @Eco-Counter ratkaisujen Suomen pitkäaikaisin asiantuntija Reijo Onikki on Nodeonin matkassa mukana vielä vuoden 2023 ajan.

Eco-Counter on aktiivisen liikenteen mittausratkaisujen globaali markkinajohtaja ja Suomessa heidän mittausratkaisujansa käyttää noin 40 kuntaa ja kaupunkia. Nodeonille tämä siirto on tärkeä osa maan johtavan mittausratkaisujen asiantuntijan strategiaa.

Näin ne tutkimushankkeet päättyvät

"The floor is yours." Kurkkua vähän kuivaa. Näin ne tutkimushankkeet aina loppuvat.

Nodeon oli mukana DIMECC Oy:n orkestroiman Sea4Value Smart Terminals -tutkimusprojektissa, jonka loppuseminaari pidettiin hienoissa tiloissa Turun Kakolassa. Paljon hienoja esityksiä minkälainen tulevaisuuden älykkään satamaterminaalin tulisi olla ja hengästyttävä määrä uusia tutkimus- ja kehitysnäkökulmia sekä yksityisen sektorin toimijoilta että tutkimusyhteisöiltä.

Merkille pantavaa tässäkin aiheessa on huomata, että on haasteellista päästä osakokonaisuuksien hallinnasta kohti kokonaisuuksien hallintaa. Toisaalta, jos nämä asiat olisivat helppoja, ne olisi ratkaistu jo.

Kiitos kaikille toimijoille yhteisestä hankkeesta!

JAMK Työpäivät!

Nodeon JAMKin Työpäivässä!

Nodeonin porukka on toista päivää viettämässä aikaa opiskelijoiden kanssa JAMKin Työpäivä-rekrytointitapahtumassa.

Eilen päästiin juttelemaan ohjelmisto-ja tietoliikenneosaajien kanssa, tänään tähyilemme erityisesti automaatio-ja sähköalan suunnitteluhommista kiinnostuneita. Meidät löytää Rajakadun ruokalan läheisyydestä, tulehan pyörähtämään!

Tunnelmallista joulunaikaa kaikille!

Nodeon toivottaa tunnelmallista joulunaikaa ja valoisaa alkavaa vuotta 2023 kaikille!

Vuosi on taas ollut tapahtumarikas, niin meillä kuin maailmalla. On aika varata hetki rentoutumiselle ja rauhoittumiselle, ja viettää loppuvuoden juhlaa itselle sopivalla tavalla. Kohta olemme jälleen valmiit vastaanottamaan seuraavan vuoden ja sen mukanaan tuomat uudet kasvun ja kehityksen askeleet!

Kuva on muisto Nodeonin joulupäivälliseltä upeassa Kuokkalan Kartanossa.

Kohta liikenne puhuu Suomessakin

Kohta liikenne puhuu Suomessakin

Ajoneuvojen kuljettajille tarjottavat uuden sukupolven opastus- ja varoitusjärjestelmät rynnistävät kohta Suomeenkin. Uuden sukupolven älykkäissä liikkumisen ratkaisuissa tienvarren laitteet ja ajoneuvot keskustelevat keskenään.

Suomessa ensimmäisenä uuden sukupolven ratkaisuja aloittavat testaamaan oikeassa liikenneympäristössä Tampereen kaupunki ja Fintraffic Tie Oy. Ensimmäisessä vaiheessa tavoitteena on välittää liikennevaloristeyksistä tietoa taustajärjestelmille. Nodeon kehittää Suomen kokeilujen aikana yrityksen Asgard-tuoteperhettä kohti uuden sukupolven liikkumisratkaisuja.

Käy tutustumassa alan kehitykseen ja asiantuntijoiden kommentteihin uusien järjestelmien kehityksessä.

Katso kaikki

Back to top